10:30

Mossens BK

Referat: Ballerup Skovlunde Fodbold - Mossens BK

Nära nära, men ändå långt borta
Sista gruppspelsmatchen i Future Cup spelades mot det mycket bollskickliga Ballerup- Skovlunde Fodbold från Danmark.

Tyvärr var varken Maja eller Sara Ryberg återställda från gårdagens matcher och Signe var tvungen att lämna återbud, vi ringde därför in Nellie som på kort varsel anslöt till truppen, även Sara A. hade kallats in dagen innan.

Rent spelmässigt skulle man kunna dryfta om detta BSF är Danmarks svar på Sveriges AIK i den här åldersgruppen, speluppbyggnad och bollsäkerheten var av högsta klass och när som helst så kunde laget driva upp tempot.

Taktiken var därför klar från början, på samma sätt som en hel del spanska lag väljer att hantera ett ”possession-lag” som t.ex. Barcelona så sa vi till tjejerna att krympa ytorna, ligga nära i markeringen och ta tillvara på de chanser som kommer att uppstå.
Vår taktik fungerade utmärkt till en början, tjejerna låg helt rätt i positionerna, yttrarna tog en defensiv roll och Danskarna kom - trots stort bollinnehav - inte fram i någon farlighet alls, en viss frustration märktes från den Danska lagledarbänken som började ropa på distansskott, ett gott tecken.
Baksidan med det här valet av taktik är att vi i praktiken är beroende av det första målet, vi var många gånger och fiskade efter bollen men Danskarna var oerhört diciplinerade och släppte egentligen bara till ett skott mot mål i första halvlek, ett helt ok avslut från Hedda.
Det var istället Ballerup- skovlunde fodbold som tog ledningen i den 20:e minuten, ett högst tvivelaktigt mål där bollen med knapp styrfart ansågs rulla över mållinjen enligt domaren, många som stod bättre till än domaren ansåg dock att bollen inte var över mållinjen men som sagt, domaren dömer och eftersom assisterande domare saknades så var det inte mycket att snacka om.

Trots underläge 0-1 i paus så valde vi att hålla fast vid vår spelidé, chanserna skulle komma och när vi väl fick dem skulle vi vara effektiva hade vi tänkt.

Mycket riktigt, i början av andra halvlek fick Hedda en smörpass från en balansspelande Tindra, BSFs backar hamnade på mellanhand och Hedda var helt plötsligt fri med målvakten, dessvärre kom skottet rakt på målvakten, riktigt synd, 1-1 där och vi hade varit med igen.
Istället så satte danskarna 2-0 målet i anfallet efter, psykiskt knäckande för tjejerna som nu började misströsta. Vi orkade inte riktigt mobilisera den fysiska och mentala kraften som behövdes och ytterligare två mål föll från BSF innan domaren blåste av matchen.

Slutresultat: 4-0

I och med att Växjö DFF besegrade Stenkullen GoIK med 2-0 i den efterföljande gruppspelsmatchen föll vi ner ett pinnhål i tabellen och slutade till slut 3:a

Nu blir det fight om 5:e platsen och det första hindret för att nå dit är att besegra 4:an i grupp A – Älvsjö AIK, vinst i den matchen och vi spelar match om 5:e pris imorgon mot antingen Stenkullen GoIK eller FA Köpenhamn.